top of page

Alles is energie: Ontdek de universele kracht die ons verbindt.

Bijgewerkt op: 25 apr.

Welkom op mijn inspirerende blog, waarin ik een diepgaande reis zal maken naar het thema "Alles is energie". Door de eeuwen heen hebben grote denkers, wetenschappers en spirituele leiders de kracht van energie erkend en de rol ervan in ons bestaan onderzocht. In deze blog zal ik delen hoe alles om ons heen, inclusief onszelf, bestaat uit energie en hoe we deze universele kracht kunnen begrijpen en benutten.


het noorderlicht


Om te beginnen moeten we het concept van energie begrijpen. Energie is de essentiële bouwsteen van het universum, de stuwende kracht achter alles wat bestaat. Het is de kracht die materie vormt en verandert, en het is altijd aanwezig, zij het in verschillende vormen.

Energie kan niet worden vernietigd; het kan alleen van vorm veranderen.Belangrijke aspecten om energie beter te begrijpen zijn:


De wet van trilling of frequentie.

Een van de belangrijkste concepten om te begrijpen in relatie tot energie is de wet van trilling. Deze wet stelt dat alles in het universum vibreert op een bepaalde frequentie. Dit omvat niet alleen fysieke objecten of ons fysieke lichaam en onze organen, maar ook gedachten, emoties en spirituele energieën. Alles heeft zijn eigen unieke frequentie of trilling.De wet van aantrekking.

Deze wet stelt dat energieën met dezelfde frequentie elkaar aantrekken. Met andere woorden, als we onze gedachten, emoties en intenties afstemmen op een bepaalde frequentie, trekken we gelijksoortige energieën aan in ons leven. Dit betekent dat we, door bewust onze energie te beheren, de mogelijkheid hebben om ons leven vorm te geven op een manier die ons geluk, succes en vervulling brengt.
Alles is energie ook wij.

energetische healing chi kracht praktijk

Als menselijke wezens zijn we zelf natuurlijk ook energetische wezens. Ons fysieke lichaam bestaat uit trillende energie, maar we hebben ook subtiele energielichamen, zoals onze emoties, gedachten en spirituele energie. Zoals ik in de chi nei tsang massage gebruik maak van de helende klanken die de trilling


van een bepaald orgaan produceren. Zo hebben ook onze emoties, gedachten en acties een bepaalde trilling of frequentie die ze produceren en de wereld in sturen. Het begrijpen en beheren van onze eigen energie is zeer belangrijk voor ons algemeen welzijn en onze persoonlijke groei.
Nu we enig inzicht hebben in energie en onze eigen energetische aard, kunnen we de invloed van energie op ons dagelijks leven beter begrijpen. Alles wat we ervaren, zowel intern als extern, is een uitdrukking van energie.

Onze emoties, gedachten en acties sturen energie de wereld in en hebben een impact op onze realiteit. Door bewust te worden van onze energie en deze positief te beïnvloeden, kunnen we een positieve verandering in ons leven teweegbrengen. Dit omvat het cultiveren van positieve gedachten en emoties, het uiten van dankbaarheid, het omarmen van compassie en het creëren van een harmonieuze omgeving om ons heen.Een fascinerend aspect van energie is dat het ons ook verbindt met de wereld om ons heen. We zijn allemaal onderdeel van een groter energetisch web, waarin alles met elkaar in verbinding staat. Als we deze verbinding erkennen, kunnen we ons bewustzijn vergroten en een dieper begrip ontwikkelen van de onderlinge afhankelijkheid van alles in het universum.

Hoewel het concept van energie al duizenden jaren wordt erkend, heeft de moderne wetenschap ook belangrijke ontdekkingen gedaan op dit gebied.

De kwantumfysica bijvoorbeeld, heeft aangetoond dat op subatomair niveau alles bestaat uit energie en dat de waarnemer een actieve rol speelt in het observeren en beïnvloeden van deze energie. Dit ondersteunt het idee dat onze gedachten en intenties invloed hebben op de realiteit om ons heen.

Nu we het belang en de kracht van energie begrijpen, kunnen we ons afvragen hoe we deze energie bewust kunnen benutten om ons leven te verbeteren.Hier zijn enkele praktische manieren om energie te beheren en positieve verandering teweeg te brengen:


Bewustwording:

Word je bewust van je eigen energie, gedachten en emoties. Merk op welke energie je uitstraalt en hoe het je omgeving beïnvloedt. Dit stelt je in staat om eventuele negatieve patronen te herkennen en te veranderen.

Intenties en affirmaties: Stel positieve intenties en gebruik affirmaties om je energie te richten op wat je wilt manifesteren in je leven. Herhaal positieve affirmaties regelmatig om je energie in lijn te brengen met je doelen.


Energie reinigen:

Reinig regelmatig je energie door middel van meditatie, energetische healing, ademhalingsoefeningen, visualisatie of andere praktijken die voor jou werken. Dit helpt je om negatieve energie los te laten en jezelf op te laden met positieve energie.


Omring jezelf met positieve energie:

Creëer een omgeving die jouw positieve energie ondersteunt. Dit kan betekenen dat je tijd doorbrengt met inspirerende mensen, je omringt met natuurlijke elementen, of een rustige en harmonieuze ruimte creëert waar je kunt ontspannen en opladen.


Doe waar je van houdt:

Volg je passies en doe dingen die je vreugde en vervulling brengen. Wanneer je je bezighoudt met activiteiten die in lijn zijn met je ware zelf, stroomt de energie moeiteloos en ben je in staat om positieve verandering te creëren.
Energetische healing bij chi kracht praktijk
Energetische healing bij chi kracht praktijk

Alles is energie en begrijpen hoe deze universele kracht werkt, kan een transformerend effect hebben op ons leven. Door bewust te worden van onze eigen energie en deze positief te beïnvloeden, kunnen we de kwaliteit van ons leven verbeteren, onze relaties verdiepen en onze persoonlijke groei stimuleren. Laten we ons openstellen voor de magie en het mysterie van energie. Laten we erkennen dat we niet afgescheiden zijn van de wereld om ons heen, maar dat we deel uitmaken van een groter geheel. Door onze energie bewust te beheren, kunnen we niet alleen ons eigen leven transformeren, maar ook bijdragen aan het collectieve welzijn.
Onthoud dat elke gedachte die we hebben, elke emotie die we voelen en elke handeling die we verrichten een impact heeft op de energetische stroom van het universum. Als we bewust kiezen voor positieve gedachten, liefdevolle emoties en compassievolle acties, kunnen we een positieve verschuiving creëren, niet alleen in ons eigen leven, maar ook in de levens van anderen.


Laten we samen de reis vervolgen naar een dieper begrip van de waarheid dat "alles is energie" en laten we deze waarheid gebruiken om ons leven te verheffen, anderen te inspireren en de wereld te transformeren.

Sta open voor het verkennen van nieuwe perspectieven en het verwelkomen van het onbekende.

Er is zoveel meer te ontdekken en te leren over de kracht en het potentieel van energie.

Neem de tijd om te reflecteren, te mediteren en je innerlijke wijsheid te raadplegen. Luister naar je intuïtie, want het is een krachtige gids bij het begrijpen en gebruiken van energie.

Wees niet bang om je eigen ervaringen en inzichten te delen met anderen. Inspiratie verspreidt zich door te delen, en door anderen te inspireren kunnen we collectief groeien en bloeien. Samen kunnen we een golf van positieve energie creëren die de wereld om ons heen beïnvloedt.

Het begrip dat alles energie is, opent de deur naar een dieper gevoel van verbondenheid met elkaar, met de natuur en met het universum als geheel. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van iets groters dan onszelf en dat onze energie een verschil kan maken.

Dus, omarm de krachtige waarheid dat alles in het leven draait om energie.

Leer het te begrijpen, te voelen en te gebruiken op een manier die jou en anderen ten goede komt. Laat jouw energie stralen als een bron van liefde, vreugde en harmonie. Onthoud dat jij de schepper bent van jouw realiteit en dat energie de sleutel is om deze realiteit vorm te geven. Neem de verantwoordelijkheid voor jouw energie en maak bewuste keuzes die leiden tot positieve verandering en groei.

Dus, ga verder op jouw reis van ontdekking en laat de kracht van energie je leiden.

Verken, experimenteer en blijf leren.

Ontdek jouw eigen unieke verbinding met energie en laat het je inspireren om een leven te leiden dat vervuld is van vreugde, vrede en betekenis.

Onthoud, alles is energie, en in die wetenschap ligt een oneindig potentieel voor transformatie, creatie en liefde.dankbare kimberly van chi kracht praktijk
Reiki & Seichem Master Teacher, Chi nei tsang Therapeut,

Bewustzijnscoach en Lichtwerker, Munay-ki, Drisana 2,

Healer bij Chi Kracht Praktijk

2 Comments


Heel mooi weergegeven & uitgelegd

Like
Replying to

Dank je wel Sylvia 🙏🏼

Like
bottom of page