top of page

Ontdek de magie van het menselijke energetische systeem: Een reis door de aura, chakra's.

energetische systeem mens


Welkom bij mijn inspirerende en leerrijke blog over het energie systeem van de mens. Ga met me mee op deze opwindende reis waarin ik de verschillende lagen van het aura en de betekenis van de chakra's verken. Ik zal je laten zien hoe deze aspecten jou welzijn en vitaliteit beïnvloeden. Samen zullen we ook begrijpen wat er gebeurt als er blokkades in je energetisch systeem ontstaan en hoe je deze kan overwinnen. Bovendien zal ik het belang benadrukken van het verzorgen van jou energetische lichaam voor een harmonieuze en vervullende levensstijl.Ga mee op reis door het aura en de chakra's...Het aura:


Laten we beginnen met het aura, het prachtige energieveld dat je omringt. Je aura is als een magneet, het trekt energie aan en straalt het uit. Het bestaat uit verschillende lagen die elk een unieke betekenis en functie hebben. Je aura weerspiegelt jou fysieke, emotionele, mentale en spirituele toestand. Het is als een spiegel van jou innerlijke wereld.De 7 Lagen van het Aura:


 1. Fysieke laag: Dit is de dichtstbijzijnde laag bij het fysieke lichaam en vertegenwoordigt de fysieke gezondheid en vitaliteit. Het bevat informatie over het functioneren van het lichaam, zoals de organen, het zenuwstelsel en de bloedsomloop.

 2. Etherische laag: Deze laag ligt net buiten de fysieke laag en staat bekend als de "levenskracht laag". Het bevat de blauwdruk voor het fysieke lichaam en is verbonden met groeiprocessen, genezing en regeneratie.

 3. Emotionele laag: Deze laag draait om emoties, gevoelens en relaties. Het reflecteert iemands emotionele toestand, gemoedstoestand en empathische vermogens. Kleuren in deze laag kunnen variëren afhankelijk van de emotionele toestand.

 4. Mentale laag: Deze laag heeft betrekking op het denken, de intellectuele processen en het mentale bewustzijn. Het bevat iemands gedachten, overtuigingen, ideeën en concepten. Het kan variëren in helderheid, afhankelijk van de mentale activiteit.

 5. Astrale laag: Deze laag wordt geassocieerd met de spirituele aspecten van een persoon, zoals intuïtie, verbeeldingskracht en spirituele ervaringen. Het is verbonden met de hogere emoties, hogere bewustzijnstoestanden en het streven naar spirituele groei.

 6. Etherische sjabloon: Deze laag fungeert als een blauwdruk voor de vorm en structuur van het fysieke lichaam. Het is verantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van het fysieke lichaam tijdens het leven en heeft invloed op de gezondheid en vitaliteit.

 7. Kosmische laag: Dit is de hoogste laag van het aura en vertegenwoordigt eenheid, verbondenheid met het universum en hoger bewustzijn. Het wordt geassocieerd met spirituele verlichting, mystieke ervaringen en transcendentie.aura


De chakra's:


Naast je aura heb je ook zeven belangrijke energiecentra, bekend als chakra's, die zich langs mijn wervelkolom bevinden. Elke chakra heeft een unieke kleur, vibratie en betekenis en is verbonden met specifieke organen, emoties en spirituele aspecten van jou bestaan.Hier zijn de zeven chakra's:

 1. Wortelchakra (Muladhara): Deze chakra bevindt zich aan de basis van jou ruggengraat en staat voor jou basisveiligheid, stabiliteit en verbinding met de fysieke wereld.

 2. Sacraalchakra (Svadhishthana): Deze chakra bevindt zich net onder de navel en is gerelateerd aan jou emoties, seksualiteit, creativiteit en verlangens.

 3. Zonnevlechtchakra (Manipura): Deze chakra bevindt zich boven de navel en is verbonden met jou persoonlijke kracht, wilskracht en zelfvertrouwen.

 4. Hartchakra (Anahata): Deze chakra bevindt zich in het midden van jou borst en staat voor liefde, mededogen, verbinding en emotionele balans.

 5. Keelchakra (Vishuddha): Deze chakra bevindt zich bij de keel en is gerelateerd aan communicatie, zelfexpressie en waarheid.

 6. Voorhoofdchakra (Ajna): Deze chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen, ook wel het derde oog genoemd, en staat voor intuïtie, inzicht en spiritueel bewustzijn.

 7. Kruinchakra (Sahasrara): Deze chakra bevindt zich bovenop jou hoofd en vertegenwoordigt mijn spirituele verbinding, eenheid en verlichting.


chakra's

Deze 2 chakra's die niet tot de 7 chakra's behoren maar wel zeer belangrijk zijn voor je welzijn.


 1. Zielenster: Ongeveer 30cm bevindt zich jou zielenster. De Zielenster wordt geassocieerd met het hoger bewustzijn, spirituele verbinding en de verbinding met het goddelijke. Het is als een poort naar het hogere zelf en het kosmische bewustzijn. Het wordt beschouwd als de zetel van onze zielsessentie en onze spirituele blauwdruk.

 2. Aarde chakra: Deze bevindt zich 20 a 30 cm onder je voeten in de aarde. Dit chakra staat symbool voor onze verbinding met de aarde, ons gevoel van stabiliteit, veiligheid en geaardheid.
Effecten van blokkades in het energetisch systeem:

Wanneer er blokkades optreden in je aura of chakra's, kan dit een negatieve invloed hebben op jou fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn. Het kan leiden tot symptomen zoals fysieke pijn, emotionele onbalans, vermoeidheid, gebrek aan focus en spirituele stagnatie. Blokkades kunnen ontstaan door trauma, onderdrukte emoties, negatieve overtuigingen, disbalans in levensstijl en andere factoren.Het oplossen van blokkades:

Het oplossen van blokkades in jou energetisch systeem vereist bewustzijn, inzet en zelfzorg. Je kan verschillende methoden gebruiken, zoals meditatie, ademhalingsoefeningen, visualisatie, affirmaties, energetische healing-technieken en het werken met een gekwalificeerde therapeut of healer. Het belangrijkste is om diep naar binnen te kijken, eventuele onderliggende emoties en overtuigingen te onderzoeken en ze liefdevol te transformeren.Het belang van het verzorgen van mijn energetische lichaam:

Het verzorgen van jou energetische lichaam is cruciaal voor jou algehele welzijn en levenskwaliteit. Door bewust aandacht te besteden aan jou aura, chakra's en energetisch systeem, kan je jou innerlijke groei en spirituele ontwikkeling bevorderen.


Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het verzorgen van mijn energetische lichaam:


 1. Zelfbewustzijn: Het ontwikkelen van zelfbewustzijn stelt je in staat om de signalen en behoeften van jou energetisch systeem op te merken. Door regelmatig te reflecteren en te luisteren naar jou lichaam, emoties en gedachten, kan ik blokkades en onevenwichtigheden herkennen en gerichte actie ondernemen.

 2. Energiehygiëne: Het is belangrijk om jou energiehygiëne te waarborgen door negatieve invloeden te vermijden en positieve energieën te cultiveren. Dit omvat het omringen van jezelf met positieve mensen, het vermijden van giftige relaties en omgevingen, en het regelmatig reinigen van jou energie met behulp van technieken zoals smudging, kristallen of zoutbaden.

 3. Zelfzorg: Het verzorgen van jou fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn is essentieel voor een gezond energetisch lichaam. Dit omvat het zorgen voor voldoende rust, voeding, lichaamsbeweging, ontspanning en het beoefenen van zelfzorgactiviteiten die jou energie versterken, zoals meditatie, yoga, wandelen in de natuur, creatieve expressie en het lezen van inspirerende boeken.

 4. Energetische Balans: Het creëren van een evenwichtige energiestroom in jou chakra's is van groot belang. Dit kan worden bereikt door het beoefenen van chakra-meditaties, visualisaties, het werken met affirmaties en het verkennen van specifieke technieken om de energie in elk chakra te harmoniseren.

 5. Energetische Healing: Indien nodig kan je professionele hulp zoeken bij een ervaren energetisch healer, zoals een Reiki-beoefenaar, acupuncturist of sound healer. Deze beoefenaars kunnen helpen bij het identificeren en oplossen van diepere energetische blokkades en het herstellen van de harmonie in jou energetisch systeem.

 6. Spirituele beoefening: Het cultiveren van een spirituele beoefening, zoals meditatie, mindfulness, het bijwonen van spirituele bijeenkomsten of het lezen van spirituele literatuur, kan jou verbinding met je hogere zelf versterken en jou spirituele groei ondersteunen.


Door aandacht te besteden aan het verzorgen van jou energetische lichaam, kan je een diepgaande transformatie ervaren, jou energie in balans brengen en jou volledige potentieel als menselijk wezen realiseren.

Het is een voortdurende reis van ontdekking, groei en bewustwording die je helpt om een vervuld, gezond en gelukkig leven te leiden.chakra kristallen

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van energetische healing en ondersteuning bij het verzorgen van je energetische lichaam, ben je van harte welkom in Chi Kracht Praktijk.

Bij mij kun je terecht voor diverse vormen van energetische healing.

Ik begrijp de subtiliteit en kracht van het menselijke energetische systeem en biedt een scala aan holistische benaderingen, zoals Reiki, chi nei tsang, chakra-balancering en andere energetische healingtechnieken, die kunnen helpen bij het oplossen van blokkades en het herstellen van de harmonie in je aura en chakra's.


Als ervaren practitioner bij Chi Kracht Praktijk zal ik met zorg en aandacht naar jouw specifieke behoeften luisteren. Zullen we samen een gepersonaliseerd behandelplan opstellen om je te begeleiden op je reis naar energetische heling, innerlijke groei en balans.


Door de helende kracht van energetische therapie te ervaren bij Chi Kracht Praktijk, kun je diepgaande transformatie en heling op alle niveaus van je wezen ervaren. Het is een waardevolle ondersteuning op je pad naar welzijn, zelfontdekking en persoonlijke groei.


Aarzel niet om contact op te nemen met

mij en ontdek hoe mijn diensten jou kunnen helpen bij het verzorgen en versterken van je energetische lichaam.


Neem de stap naar een leven vol vitaliteit, balans en innerlijke harmonie.


Jij bent het waard!Lieve chi kracht groet,

Kimberly


kimberly chi kracht praktijk

Reiki & Seichem Master Teacher, Chi nei tsang Therapeut,

Bewustzijnscoach en Lichtwerker, Munay-ki, Drisana 1

bij Chi Kracht Praktijk

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page