top of page

Nieuwe maan op 18 juni 2023 om 06:37 uurnieuwe maan

Drie dagen voor Midzomer staat de nieuwe maan in Tweelingen.

Dit luchtteken geeft luchtigheid, behoefte om uit te wisselen en humor. Het is de kunst om niet alleen vanuit je hoofd, maar ook vanuit je gevoel te ervaren wat goed of niet goed is voor jou. De kracht van Tweelingen is: verbindingen aangaan en echt contact maken. Met anderen, maar vooral ook met jouw zelf. Je bent niet slechts een fysiek mens, je bent ook een geestelijk wezen, en beide willen erkend worden. Gebruik de nieuwe maan voor inkeer, om een innerlijk gesprek te voeren en te ervaren wie voor jou werkelijk belangrijk is.Doordat de Maan en de Zon vierkant Neptunus staan, kan het lastig zijn om onderscheid te maken tussen (opr)echtheid en bedrog, omdat je makkelijker beïnvloedbaar bent. Misschien wíl je iets op een bepaalde manier zien, en zo ja, dan zul je het ook zo ervaren. Door objectief te zijn, niet te snel een beslissing te nemen en naar beide kanten van een situatie te kijken, leef je je droom in plaats van dat je je leven droomt. Luister naar zielenwoorden, handel niet vanuit re-actie maar vanuit creatie (van binnen naar buiten). Je lichaam kan gevoeliger zijn voor indrukken, dus luister naar en houd rekening met de wijsheid van je lichaam.

Voel eerst jezelf aan, voordat je je inleeft in de ander.

Ook Pluto staat spanningsvol ten opzichte van de Maan (en de Zon). Het maakt sneller obsessief (je eenzijdig oriënteren) en kan lange tenen geven (snel gepikeerd zijn). Als er onderdrukte gevoelens waren, kunnen die tot uitbarsting komen. Deze hemelse stand geeft echter ook de mogelijkheid om te doorzien welke oorzaken steeds tot een ongewenst resultaat leiden. Je hebt dus de mogelijkheid om een vast patroon of een zich herhalend cirkeltje te doorbreken en zo een andere uitkomst teweeg te brengen (op het gebied waarop jij dat wenst).

Wees alert, voel, wijs niet te snel naar anderen en weet dat jij alle mogelijkheden in je draagt en kunt aanwenden. Zo kom je op een volgende laag, een hoger niveau.

Waarin loop je vast?

Wat ga je dus dit keer anders doen?Drie dagen na de nieuwe maan, op 21 juni, is het Midzomer.

De Zon gaat in Kreeft lopen en het is de langste dag van het jaar.

Vier wat voor jou licht en liefde is. Welke warmte straal jij uit en welke koestering wens je? Wat mag jij wel meer in het licht zetten? Laat jezelf zien, deel jouw schatten en wijsheid, vier je leven.20 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page