De kracht van de nieuwe maan.De nieuwe maan is wel een heel bijzondere fase. Deze fase heeft te maken met uitrusten, loslaten en nieuwe plannen maken, dit in tegenstelling tot de meer bekendere Volle maan, waar het dan gaat om het afwerken van je projecten, feestvieren en mensen uitnodigen.

In deze blog ga ik verder in op deze bijzondere fase, de nieuwe maanfase.


Bij de nieuwe maan is de maan niet zichtbaar voor ons. Dit komt omdat de aarde het zonlicht blokkeert en er geen zonlicht op de maan valt, hierdoor zien we een volledig donkere maan.

De nieuwe maanfase is de periode tussen de afnemende maan en de wassende maan, die duurt zo'n 4 dagen: twee dagen voordat de maan onzichtbaar (ook donkere maan genoemd) wordt en twee dagen nadat de maan onzichtbaar is (nieuwe maan).

Nu is de kracht van de maan op haar laagste punt, je kunt dit zien als de adempauze tussen inademen en uitademen.Waarom is de nieuwe maanfase het meest bijzonder?


De nieuwe maanfase is het begin van een nieuwe maancyclus, en staat voor het beëindigen van het oude en het begin van iets nieuws.

Het ideale moment om jouw intenties, dromen en wensen te stellen.

Een nieuw begin is niet altijd zo simpel want als mens hebben we ook onze emoties, belemmerende overtuigingen en gedachten.


De verschillende maanfasen hebben invloed op onze emoties, en wanneer de maan op zijn donkerst is zijn onze emoties dat ook. Hierdoor worden we als het ware gedwongen om naar binnen te keren. Dit is het moment dat je de kracht bezit om naar jezelf te kijken en om jezelf te confronteren, met die oude emoties en gevoelens die je al die tijd al meedraagt in jouw rugzak, om ze dan los te laten.


De dagen voor de nieuwe maan kunnen hierdoor dan ook best zwaar aanvoelen, het kan best pittig zijn als die emoties opborrelen.

Dit is het moment om te leren om te luisteren naar je lichaam en het rustig aan te doen.


Komen de emoties op. Laat deze dan toe.

Voel ze, beleef ze en probeer ze los te laten.

Voel je weerstand of merk je belemmerende overtuigingen op.

Onderzoek deze van waar komen ze en probeer ze los te laten.

Probeer het rustig aan te doen en luister goed naar jouw lichaam.


Na de nieuwe maan bouwt de maan haar energie terug op. Dit kun je letterlijk voelen, in de 2 weken na de nieuwe maan kun je, je gemotiveerder voelen, precies meer power.

De ideale tijd om zaken aan te pakken en te werken aan de intenties die je gezet hebt.

De nieuwe maan heeft ook een spirituele betekenis zoals elke maanfase dit heeft.

Bij de nieuwe maan is dit "manifesteren van je dromen".

Door de positieve, frisse en vernieuwende energie van de nieuwe maan, wordt helder en duidelijk wat je wensen precies zijn.Hoe zet je nu nieuwe maan wensen neer?


Enkele handige tips voor we van start gaan.

 • Het beste tijdstip is vanaf 8 uur na de nieuwe maan tot 3 dagen na de nieuwe maan.

 • Richt je volledige aandacht op wat je echt graag wil. Niet op wat je niet wil.

 • Je kunt jouw nieuwe maan wensen elke nieuwe maan opnieuw formuleren.

 • Je moet ook echt voelen wat je wenst. Dit is het allerbelangrijkste bij manifesteren. Voel of je iets echt vanuit je hart wenst. Voel dat je wens al is uitgekomen.

 • Visualiseer wat je echt wil. Zie het voor je, voel het. Visualiseer dat je wens werkelijkheid is. Om je wensen te manifesteren is het heel belangrijk dat je ze kunt visualiseren.

 • Focus je niet op wat je niet wil. Energie volgt de gedachte en dit is ook zo met wat je niet wil.

 • Wens allen maar zaken waarvan je zelf ook echt gelooft dat ze kunnen uitkomen.

 • Bij het maken van je nieuwe maan wensen focus je dan op het gevoel dat het jou heeft, en niet op de spullen of zaken zelf.

 • Onderzoek bij jezelf of je innerlijke weerstand ervaart of dat er belemmerende overtuigingen zijn, die het ontvangen van al je wensen in de weg staat.Nieuwe maan ritueel.


 • Neem een moment van rust en tijd voor jezelf. Maak het gezellig voor jezelf en creëer een ontspannen sfeer, door kaarsen aan te steken, muziek op te zetten, ...


 • Heb je edelstenen in huis neem deze erbij. Kies je steen op gevoel want dat is dan wat je op dat moment nodig hebt.


 • Verstuif etherische oliën, brandt wierook, gebruik een auraspray.


 • Sluit je ogen. Adem rustig in en uit en breng je ademhaling tot rust. Verbindt je met je zelf met je innerlijke ik. Blijf rustig in en uit ademen tot je, volledig rustig en ontspannen bent.


 • Voel je je ontspannen en rustig? Stel dan jezelf enkele vragen om tot bij je diepste hartwensen te komen. Wat wil ik heel graag in mijn leven? Waar heb ik echt behoefte aan? Wat verlangt mijn hart? Wat wil ik echt? Neem hiervoor je tijd.


 • Ben je eraan uit en weet je wat je hart verlangt? Open dan je ogen en noteer alles op. Schrijf duidelijk, uitgebreid en zo gedetailleerd mogelijk wat je wilt manifesteren.


 • Heb je alles opgeschreven, visualiseer dan wens per wens hoe jouw leven er uit zou zien als je wens is uitgekomen. Zie, voel, beleef dat jou wens werkelijkheid is. Sta stil bij hoe je je voelt hierbij. En noteer dit gevoel in één zin.


 • Je kunt affirmaties maken vanuit je wensen. Deze kun je dan gedurende de komende maanfasen gebruiken ter ondersteuning. vb: Ik geniet van mijn nieuwe woning. Ik heb mijn perfecte woning gevonden.

Ben je klaar.


 • Sluit nu terug je ogen en adem terug rustig in en uit. Doe even zo verder met in en uit ademen en kom tot jezelf.


 • Laat dan het beeld van je wensen en dromen los. Vertrouw erop dat je zult ontvangen en geef je over aan het leven. Deze twee punten zijn een van de belangrijkste aspecten van manifesteren.


 • Sluit je ritueel af met een goede intentie en spreek je dankbaarheid uit. Dankbaarheid voor wat je allemaal al hebt bereikt, op welk gebied dan ook.


 • Open terug langzaam je ogen.


 • Welke acties je kunt ondernemen om jou wensen te laten uitkomen? Schrijf deze voor jezelf op en begin met bewust stappen te zetten richting jou wensen.
Wat kun je doen met het briefje met jouw nieuwe maan wensen.

Voel wat voor jou het beste is.


 • Je kunt ze bewaren en in een mooi schriftje schrijven. Lees deze gedurende de volgende maanfasen. Je kunt ook noteren welke stappen je al hebt gemaakt richting jou wensen. Zo ben je bewust bezig met jou wensen en dromen. Zo kun je zien wat je manifesteert.


 • Je kunt je nieuwe maan wensen verbranden zo wordt de energie vrijgelaten in de etherwereld en daar kunnen ze dan worden omgezet in realiteit. Verbrandt je wensen op een veilige manier vb: boven de gootsteen.


 • Scheur je wensen niet! Dit heeft het effect dat je je wensen vergeet.


 • Je kunt je briefje met wensen in het directe maanlicht neerleggen. Zo kun je wens de energie van de nieuwe maan opnemen. Je kunt dan je maan wensen bewaren tot de volgende nieuwe maan. Is je wens dan dezelfde? Dan doe je het ritueel en spreek hardop tegen jezelf je dankbaarheid uit dat de wens die je hebt opgeschreven uitgekomen is. Als je dit doet, dan leef je al in het eind resultaat en dit helpt bij het manifesteren van je wensen.
Wist je dat?


Je ook tijdens de nieuwe maan je edelstenen en kristallen kan opladen met de energie van de maan. Dit wel elke met direct maanlicht dus niet vanachter glas maar buiten in het maanlicht.

Vergeet niet eerst je stenen te reinigen en te ontladen van alle energie die ze hebben opgeslagen voordat je ze in het maanlicht legt.
Veel plezier met jouw ontdekking van de kracht van de nieuwe maan.
Bronnen:

Boek: "Leven met de maan" werken met de energie van de maan. Auteur: Yasmin Boland

https://spiru.be/nieuwe-maan-zo-gebruik-je-haar-in-je-voordeel/

https://www.bedrock.nl/verschil-volle-maan-nieuwe-maan/

https://www.happinez.nl/astrologie/zo-gebruik-je-de-kracht-van-de-nieuwe-maan/

https://www.kristalmeester.nl/blogs/blog/het-ontladen-en-opladen-van-edelstenen-en-minerale/

https://verkenjegeest.com/neurowetenschapper-mark-filippi-de-maan-beinvloedt-emoties/
 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • LinkedIn Social Icon