top of page

De energie van de maand Mei 2022.


Het is alsof de energie van de eerste week van deze maand je al onmiddellijk met de neus in jouw juiste richting plaatst, alsof je al meteen ziet waarover het gaat in je leven de komende tijd. Kan je aanvaarden dat er verandering en vernieuwing nodig is op bepaalde aspecten van je leven (en dat kunnen best kern-aspecten zijn!), dan werk je deze maand mét de energie mee, en kan je een grote sprong maken – ook al blijft het misschien nog vooral innerlijk.


Verzet je je nog steeds tegen al wat je innerlijke stem je steeds opnieuw herhaalt, wil je de signalen niet zien, hou je vast aan hoe het was en is, en wijs je alle handen af die naar jou worden uitgereikt, letterlijk en/of figuurlijk, dan zal je de druk deze maand (en de rest van het jaar) nog voelen toenemen, want alles in jou (vooral je Hoogste Zelf) wil evolutie.Mei heeft als enige maand van 2022 een 11-trilling, dat wil zeggen dat je – en de hele maatschappij samen- een grote sprong kan nemen, wanneer je dat wil tenminste. Er wordt stevig aan de boom geschud, de boom van alle overtuigingen, gedachtenpatronen, emoties en gedragspatronen die géén liefde zijn, en door de hoge trilling kan je ze nu veel sneller én vlotter loslaten, als je dat wil. Er is een overvloed aan informatie die op je af komt, je kan superduidelijke inzichten krijgen, plots nieuwe kansen zien, en er kunnen spirituele ‘maatjes’ rondom jou opduiken, met wie je samen een eind verder gaat.

Eigen aan de 11 is ook het overwinnen van uitdagingen, waardoor je groeit. Nogmaals kan je af en toe de uitnodiging krijgen (van je Hoogste Zelf of van uit de buitenwereld) om uit je comfortzone te komen, om nieuwe wegen te betreden, met een open mind en vooral een open hart, en dit is belangrijk. Want de evolutie die je dit jaar neerzet, vormt de basis voor de rest van je leven. Het is nu dat je de toon bepaalt van wat je leven de komende jaren zal worden. Maar je weet, het uit je comfortzone komen kan stretchend aanvoelen. Zorg dus goed voor jezelf.


Op 10 mei begint de Mercurius retrograde, en dit remt altijd wat af. Communicatie kan verstoord raken, er kan vertraging komen op evoluties, met als enige doel: heraflijning, herevaluatie, herschikking en herwaardering. Dit loopt tot begin juni. De Volle Maan Maaneclips kan toch krachtig aanvoelen, en transformatie meebrengen. Zielscontracten kunnen plots geactiveerd worden, je kan je vooruit geduwd voelen op je weg, en je kan je supergevoelig voelen. Weet dat anderen zich ook supergevoelig voelen, zodat je meer mededogen en begrip kan opbrengen voor de ander. Terzelfdertijd kan deze periode je ook een gevoel geven van vernieuwing, drive, nieuwe beginnen. Overal lijkt er wel wat aan de hand te zijn dan.

Eind mei komt er, net zoals in de eerste week van de maand, veel vuur én transformatie-energie in het spel. En dat is een goede zaak, want de hoge energie zet je evolutie op alle vlakken in turboversnelling. Het kan zijn dat je van visie verandert, dat je plots ziet dat je een andere weg wil kiezen, of dat je nu eindelijk zware lasten die je lang hebt meegedragen écht kwijt wil. Hierdoor creëer je voor jezelf veel nieuwe ruimte, die onmiddellijk ook nieuwe energie aantrekt. De maand eindigt met een Nieuwe Maan op 30/5, wat toch een gevoel kan brengen van verfrissing en meer ademruimte.

Uiteindelijk is het aan jou, om te midden van al dit energetisch potentieel en al die invloeden en bewegingen van planeten, sterren, trends, mensen om je heen, te midden van een woelige wereld in volle transformatie, je éigen maand te maken. Dat wil zeggen: jouw leven te leiden van seconde naar seconde, en in die seconde jezelf te bevrijden van wat géén liefde is, te kiezen voor Licht, voor een lichter, vrijer en vervullender leven. Om elke seconde bewust te zijn van het geschenk van in dit leven te mogen zijn, van een goed functionerend lichaam (ook al ga je vast af en toe gebukt onder de ‘ascensiesymptomen’: al die verschijnselen die eigen zijn aan Licht dat het lichaam binnenstroomt en die ontgifting, vermoeidheid enz. veroorzaken).

Uiteindelijk maak jij jouw leven, ook deze maand, - tracht dus voor jezelf jouw beste en hoogste intenties te formuleren en koester die dan – ze richten jouw energie, ze bepalen jouw koers. Welke koers wil jij deze maand varen?


Keep the faith

Geschreven door Fran Tielemans.Maak er een mooie mei maand van.Warme chi kracht groet,

Kimberly

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven